Mainos
Mainos

OPM haluaa sairaanhoitajia muuntokoulutukseen jo ensi syksynä

Opetusministeriö toivoo yliopistojen aloittavan sairaanhoitajien muuntokouluttamisen lääkäreiksi jo ensi syksynä. Muuntokoulutusta suunnitellaan Oulun, Turun ja Kuopion yliopistoissa. Kuopion yliopisto on aiemmin suhtautunut hankkeeseen kielteisesti, mutta sekin selvittää nyt muuntokoulutuksen aloittamista yhdessä Jyväskylän ja Mikkelin keskussairaaloiden kanssa, kerrotaan opetusministeriöstä.

Ministeriön tavoitteena on, että koulutukseen otettaisiin vähintään 60 sairaanhoitajaa, terveydenhoitajaa, kätilöä, fysioterapeuttia tai toimintaterapeuttia vuodessa 3-4 vuoden ajan.

Yliopistot itse ovat arvioineet tarvitsevansa aikaa suunnitteluun enemmän kuin ensi vuoteen asti, mutta ministeriö pyysi tänään uusia selvityksiä aikataulusta. Yliopistot arvioivat koulutuksen kestävän noin 4,5-5 vuotta.

(STT)

(Seitsemän uutiset 19.11.2002).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot