Mainos
Mainos

OPM keskittäisi korkeakoulutusta

Ministeriön muistion mukaan järjestelmän rakenteet voivat vaihdella eri alueilla. Tavoitteena on, että korkeakoulut voivat vastata yhä paremmin alueiden erilaisiin tarpeisiin.

Opetusministeriö haluaa keskittää korkeakoulutusta ja tutkimusta nykyistä suuremmiksi kokonaisuuksiksi.

Yliopistoissa tavoitteena ovat vähintään 5-10 professorin laitokset, joissa on riittävän suuri ja korkeatasoinen tutkijakunta. Ammattikorkeakouluissa puolestaan koulutus järjestetään vähintään 40 aloittajan suuruisissa ryhmissä.

Opetusministeriö julkisti periaatelinjaukset korkeakouluverkon tulevaisuudesta yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen rehtoreille tänään.

Ministeriön laatiman muistion mukaan korkeakoululaitosta kehitetään yliopistoista, ammattikorkeakouluista ja niiden välisistä yhteenliittymistä muodostuvana kokonaisuutena. Järjestelmän rakenteet voivat vaihdella eri alueilla. Tavoitteena on, että korkeakoulut voivat vastata yhä paremmin alueiden erilaisiin tarpeisiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot