Mainos
Mainos

OPM: Yliopistojen rahaliikenne erityisseurantaan

Opetusministeriö arvelee, että yliopistojen rahaliikennettä aletaan seurata tarkemmin TKK-sotkujen vuoksi.

Pokeria yliopiston rahoilla?

Ministeriön ylijohtaja Markku Linna luonnehtii Teknillisessä korkeakoulussa paljastunutta laskutussotkua törkeäksi tapaukseksi. Hän arvioi sen johtavan luultavasti muidenkin yliopistojen maksullisen toiminnan tarkastamiseen.

TKK:n EuroMBA-ohjelman järjestäjät ovat sisäisen tarkastuksen sekä Valtiontalouden tarkastusviraston selvityksen mukaan saaneet toiminnasta palkkansa lisäksi lisäetuja omien yritystensä kautta. Järjestelyn mahdollisesti rikollisesta luonteesta ei ole vielä varmuutta

Linnan mielestä yliopistojen piti kuitenkin jo ohjelman alkaessa eli 12 vuotta sitten olla hyvin selvillä siitä, että tulot on ohjattava korkeakoulun omille eikä ulkopuolisille tileille. Järjestäjillä ei myöskään ollut korkeakouluvirkojensa ohessa sivutoimilupia, joilla lisätuloja olisi voitu perustella, Linna sanoo.

Tapauksia enemmänkin

Opetusministeri Maija Rask

Tutkimusrahojen väärinkäyttö korkeakouluissa on luultua yleisempää. Väärinkäytöksistä on tiettävästi tehty useita ilmiantoja sen jälkeen, kun Turun ja Kuopion yliopistojen taloussotkut paljastuivat viime vuonna.

Ilmiannot ovat johtaneet poliisitutkintaan, mutta opetusministeriössä ei vielä ole tarkempia tietoja tapauksista eikä siitä, mitä yliopistoja ne koskevat. Opetusministeri Maija Rask pitää tapauksia valitettavina. Hän sanoo olevansa valmis nykyistä järeämpiin toimiin väärinkäytösten kitkemiseksi.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme