Mainos
Mainos

Opot käyttäisivät budjettirahat työelämäoppiin

Nuorten pitäisi päästä tutustumaan jatko-opintojen sisältöön jo ennen oppilaitokseen hakemista, sanoo Suomen opinto-ohjaajien yhdistys.

Esimerkiksi monet suositut yliopistot järjestävät pelkkiä infotilaisuuksia. Pidemmille tutustumiskäynneille ottavat vain syrjäisimmät oppilaitokset, joihin ei muuten riittäisi hakijoita.

Yhdistyksen puheenjohtaja Kari Hernetkoski lisäisi myös henkilökohtaisia ohjaamistuokioita ja tutustuttaisi ohjattaviaan useammin todelliseen työelämään.

Opetusministeriö on ehdottanut, että hallitus osoittaisi lukioiden opiskeluhuoltoon ja opinto-ohjauksen parantamiseen kymmenen miljoonaa euroa. Määrärahaa on varattu myös opinto-ohjaajien kouluttamiseen.

Rahalla saavutettava tärkein tavoite on opiskeluaikojen lyhentyminen ja nuorten sujuvampi siirtyminen työelämään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot