Mainos
Mainos

Oppilaat: Kouluaineet eivät auta työelämässä

Fountain Park ja Taloudellinen tiedotustoimiston tutkimuksen mukaan suomalaisnuorten mielestä kouluaineista ei ole juurikaan hyötyä tulevaisuuden työelämässä.

Kysyimme aiheesta muutamalta yläasteen oppilaalta.

Monien oppilaiden mielestä peruskoulussa opitaan monissa ammateissa tarpeellisia tietoja, mutta yhtä lailla sellaisia, jotka eivät liity työelämään lähes ollenkaan.

– Se ihan riippuu siitä, miksi haluaa isona, kahdeksasluokkalainen "Linda" sanoi.

Sama pointti tuli esiin moneen otteeseen. Täysin yksimielisiä oppilaat olivat siitä, että äidinkieli on tarpeellisin aine. Lähes yhtä tärkeänä pidettiin englantia ja muita kieliä.

Oppilaiden mielestä lukiokaan ei riitä koulutukseksi ammattia varten, vaan jatkokoulutusta tarvitaan kaikilla alueilla useimmiten.

– Tietysti tehdessäkin oppii, mutta monissa töissä kannattaa tietää jotain ennen kuin alkaa tekemään, "Toni" arvioi.

Työelämää ajatellen turhimpina aineina pidettiin taito- ja taideaineita, kuten kuvaamataitoa ja musiikkia. Lisäksi yksi kurssi filosofiaa lukiossa ei vakuuttanut tarpeellisuudellaan.

kirjoittaja on 8-luokkalainen tet-harjoittelija

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot