Mainos
Mainos

Oppivelvollisuusikää ei esitetä alennettavaksi

Opetusministeriön työryhmä ei kannata oppivelvollisuusiän alentamista kuuteen vuoteen vuodesta 2003 lähtien.

Työryhmän mukaan on tarpeen kerätä ensin kokemuksia kuusivuotiaille suunnatusta esiopetuksesta ja vasta sitten tehdä ratkaisuja oppivelvollisuuden alkamisajasta. Jos myöhemmin päädytään koulunaloituksen aikaistamiseen, esiopetus pitäisi työryhmän mielestä liittää osaksi oppivelvollisuuskoulua. Tämä merkitsisi sitä, että kuusivuotiaat lapset saisivat vuoden ajan esiopetusta, ja sen jälkeen alkaisi yhdeksänvuotinen perusopetus.

Kansliapäällikkö Markku Linnan johtama työryhmä jätti muistionsa tänään opetusministeri Maija Raskille, joka yhtyi työryhmän näkemykseen.

Kuntien velvollisuudeksi tuli tänä syksynä järjestää esiopetusta kuusivuotiaille. Esiopetukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Kouluunmenon varhentamista ryhdyttiin selvittämään hallitusohjelmaan kirjatun tavoitteen mukaisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot