Mainos
Mainos

Oppositio: Ei arvonlisäveroa sanomalehdille

Eduskunnan oppositio vastustaa tiukasti tilattujen lehtien arvonlisäveroa. Eduskunnassa kuultiin lukuisia puheenvuoroja, joissa korostettiin lehdistön sananvapautta ja veron vaikutusta lehtien talouteen.

Monet arvelivat myös, ettei verosta tule hallituksen laskemaa 90 miljoonan euron tuottoa.

Hallitus esittää yhdeksän prosentin arvonlisäveroa kaikkiin vähintään kuukaudeksi tilattaviin sanoma- ja aikakauslehtiin. Lain on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta.

Lakia esitellyt kokoomuksen Sampsa Kataja muistutti, että kyse ei ole "Jungnerin salaliitosta" eikä "keskustan kostosta etelän medialle". Hän myönsi, että vero voi heikentää työllisyyttä. Laki on kuitenkin osa hallituksen tavoitetta tasapainottaa taloutta.

Toisen suuren hallituspuolueen SDP:n edustajat myönsivät, että vero ei ollut helppo asia SDP:lle. Puolue olisi halunnut siirtää lain voimaantuloa. Nyt kuitenkin edetään "kirjan mukaan".

Laki oli eduskunnan ensimmäisessä käsittelyssä, jossa päätetään lain sisällöstä. Esityksestä äänestetään toisessa käsittelyssä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme