Mainos
Mainos

Oppositio hautoo yhä vaalirahavälikysymystä

Oppositio pohtii jälleen huomenna toimiaan vaalirahoitussotkun selvittämiseksi. Oppositiopuolueiden puheenjohtajat ja ryhmänjohtajat kokoontuvat iltapäivällä yhteiseen neuvonpitoon.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen kertoi STT:lle, että välikysymyksen jättäminen on vahvasti harkinnassa.

Viime viikolla oppositiojohtajat päättivät patistaa pääministeri Matti Vanhasta antamaan asiasta pääministerin ilmoituksen, koska kyse ei heidän mielestään ole hallituksen luottamuksen mittaamisesta.

Vanhanen on kuitenkin tehnyt selväksi, ettei pääministerin ilmoitusta tule. Hän on kehottanut oppositiota tekemään asiasta välikysymyksen.

Suurimman oppositioryhmän SDP:n kiinnostusta vaalirahavälikysymykseen lisännee se, että tuore puoluejohtaja Jutta Urpilainen saisi näin näyttävän sisäänajotilaisuuden tehtäväänsä.

Urpilainen vaati maanantaina SDP:n 24d-verkkolehdessä edelleen pääministerin ilmoitusta asiasta. Urpilaisen mukaan kysymys nimenomaan tiedonsaannista keskustan ja Kehittyvien maakuntien Suomen yhteyksistä eikä oppositio-hallitus-asetelmasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme