Mainos
Mainos

Oppositio höykytti hallitusta naisvaltaisten alojen palkoista

150 miljoonan satsausta arvosteltiin pahasti alimitoitetuksi. Hallitus saanee vastattavakseen välikysymyksen.

Hoitajien sopimusneuvottelutilanne vyöryi voimalla myös eduskunnan kyselytunnille torstaina. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) saivat kimppuunsa kiukkuisen opposition, joka otti kuumasta aiheesta irti sen, minkä lyhyessä ajassa ehti.

Valtion naisvaltaisten alojen palkkatukeen varaamaa, ehkä 30-40 euron palkankorotukseen riittävää 150 miljoonan satsausta arvosteltiin pahasti alimitoitetuksi. Kysymyksiksi puettujen vaalilupausten pettämissyytösten lisäksi oppositiosta kyseltiin myös, kuinka hallitus aikoo estää hoitoalan ajautumisen lakkoon.

Vanhanen korosti, ettei hallitus ole neuvotteluissa osapuoli eikä se myöskään lähde sellaiseksi. Hän toivoi, että neuvotteluissa päästään eteenpäin, kun niitä maanantaina jatketaan. Katainen lisäsi, että valtiovalta voi tukea vain sopimusta.

Pääministeri toisti myös, että hallituksen tukitarjous koskee kaikkia kunnallisia naisvaltaisia palkkakuopassa olevia aloja, ei vain hoitajia. Hän muistutti jälleen siitä, että muille aloille hoitajien hylkäämä tarjous olisi kelvannut.

- Ja toivon myös, että näiden työntekijäryhmien välillä tunnustetaan ja hyväksytään nämä tosiasiat. Meillä on tarpeita muillakin työntekijäryhmillä kuin vain terveydenhuoltoalaan liittyen, pääministeri muistutti.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma on kutsunut perjantaina opposition neuvotteluun naisvaltaisten alojen työmarkkinatilanteesta. Hallitus saanee asiasta vastattavakseen välikysymyksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme