Mainos
Mainos

Oppositio jätti Kemijärvi-välikysymyksen

Oppositiopuolueet ovat jättäneet hallitukselle välikysymyksensä Stora Ensosta ja valtion omistajapolitiikasta.

Oppositio kysyy, pitääkö hallitus oikeana ja perusteltuna Kemijärven ja Summan tehtaiden lopettamista vai aikooko hallitus ryhtyä toimiin tehtaiden jatkon turvaamiseksi ja käyttää tarvittaessa äänivaltaansa Stora Enson yhtiökokouksessa.

Oppositio tivaa myös, miten hallitus aikoo vastedes huolehtia yhteiskuntavastuun toteutumisesta valtion omistajapolitiikassa.

Eduskunnan kaikki oppositioryhmät osallistuvat vasemmistoliiton aloittamaan hankkeeseen.

Vastaus ensi viikolla

Hallitus on varautunut vastaamaan kysymykseen mahdollisimman nopeasti. Pääministerin esikunnasta vahvistetaan, että tarkoituksena on ollut edetä asiassa nopeasti. Ensi keskiviikko on ollut esillä vastauksen ajankohdaksi.

Pääministeri Matti Vanhanen selvittää ensi tiistaina eduskunnalle hallituksen tulevia hankkeita, ja väittelyä riittänee yllin kyllin niistäkin.

Eilisellä kyselytunnilla, jossa ministerit vastaavat kansanedustajien kysymyksiin, Stora Enson asioista ei puhuttu. Tämä johtui siitä, että valtion omistajapolitiikasta hallituksessa vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) ja myös pääministeri Vanhanen olivat työmatkojen vuoksi poissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme