Mainos
Mainos

Oppositio jätti yhteisen välikysymyksen

Oppositiopuolueet kokoomus, vasemmistoliitto, vihreät, kristillisdemokraatit sekä perussuomalaiset oat jättäneet yhteisen välikysymyksen hallitukselle.

Kyseessä on ensimmäinen Anneli Jäätteenmäen hallituksen saama välikysymys. Se jätettiin vain paria tuntia sen jälkeen, kun hallitus oli saanut eduskunnan luottamuksen tiedonantoäänestyksessä.

Viisi oppositiopuoluetta päätti kuitenkin tehdä yhteisen välikysymyksen sen takia, että hallitus salasi hallitusneuvotteluissa sovitun asiakirjan menolisäyksistä. "Salaiseksi lisäpöytäkirjaksi" ristitty laskelma julkistettiin vasta maanantaina, opposition ankaran painostuksen jälkeen.

- Hallituksen menettely oli sekä eduskunnan että avoimen kansanvallan kannalta hyvin arveluttavaa. Hallitus salasi ja pimitti eduskunnalta ja sitä kautta myös julkisuudelta ja Suomen kansalta tämän hallitusohjelmaneuvotteluissa sovitun menojen kohdentamisasiakirjan, syytti välikysymystä esitellyt kokoomuksen ryhmänjohtaja Ben Zyskowicz.

Zyskowiczin mukaan asiakirjan salaaminen antoi opposition ja hallituksen edustajille erilaisen lähtökohdan hallitusohjelmasta käydylle keskustelulle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme