Mainos
Mainos

Oppositio kaipaa eläkkeisiin tasokorotusta

Opposition vaatimus on myös eläkkeiden korotuksissa käytettävän indeksin korjaaminen siten, että eläkeläisten ostovoima turvataan nykyistä paremmin.

Oppositio vaatii kansaneläkkeisiin pikaista tasokorotusta. Eduskunnan eläkekeskustelussa vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit ovat esittäneet tänään 20 euron korotusta kuukausieläkkeisiin jo ensi vuoden alusta lukien.

Vihreiden toiveena oli 40 euron korotus kaikille täyden kansaneläkkeen varassa eläville. Kokoomuksen ryhmäpuheenvuorossa esitettiin, että tasokorotuksiin palataan seuraavalla vaalikaudella.

Välikysymyksen eläkkeistä tehnyt oppositio muistutti keskustelussa ahkerasti eläkkeisiin liittyvistä lupauksista, joita johtava hallituspuolue keskusta teki oppositioaikanaan.

Opposition yhteinen vaatimus oli lisäksi eläkkeiden korotuksissa käytettävän indeksin korjaaminen siten, että eläkeläisten ostovoima turvataan nykyistä paremmin.

Hallitus torjui opposition eläkearvostelun

Hallitus kiistää opposition syytökset siitä, että eläkeläiset eivät olisi hyötyneet yhteiskunnan vaurastumisesta siten kuin ansiotyössä olevat.

Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haataisen mielestä oppositio on arvostelussaan tarkistellut eläkeläisten toimeentuloa yksipuolisesti. Hän sanoo, että vanhustalouksien tulokehitys 1990-luvun alusta kestää hyvin keskimääräisen vertailun muiden perhetyyppien ja ikäluokkien kesken.

Haatainen korostaa myös, että hallitus on kehittänyt voimaperäisesti vanhusten palveluja.

Haatainen ei kommentoinut suoraan opposition vaatimusta uudesta kansaneläkkeen tasokorotuksesta, mutta totesi, että tällä hallituskaudella on tehty kaksi tasokorotusta.

Lisäksi hallituspuolueiden ykköspuhujat korostivat Haataisen tapaan, että eläkeläisten asemaa on kohennettu myös parantamalla palveluja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme