Mainos
Mainos

Oppositio: Kreikka velkasaneeraukseen

Eduskunnan oppositio haluaa, että hallitus ryhtyy ajamaan Kreikan asettamista velkasaneeraukseen. Hallituksen esitys Euroopan väliaikaisen vakuusmekanismin ERVV:n takausten kasvattamisesta sai eduskunnassa tylyn tuomion niin perussuomalaisilta kuin keskustaltakin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini päätteli, että meneillään olevan lainakriisin avulla ollaan syventämässä euroaluetta kohti liittovaltiota. Hän sanoi olevansa varma, että ennemmin tai myöhemmin takaukset tulevat maksettaviksi.

Keskustan Mauri Pekkarinen uskoi, että takauksilla voidaan nyt mennä "meidän rahoillamme" pääomittamaan pankkeja.

–Nyt on asetuttava tukemaan sitä, että hallittu velkasaneeraus tulee mahdolliseksi holtittomille maille, Pekkarinen vaati.

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi ihmetteli, että hallituksella on pokkaa väittää tuen ehtojen tiukkenevan. Hänen mielestään päinvastoin nyt ollaan höllentämässä ehtoja. Kiviniemi puhui myös "vakuusteatterista", mikä närkästytti erityisesti sosiaalidemokraatteja.

Katso Eeva Lehtimäen raportti (Kymmenen uutiset 20.9.2011)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme