Mainos
Mainos

Oppositio marssi ulos koulutusleikkausten käsittelystä

Oppositiopuolueet ovat marssineet ulos eduskunnan sivistysvaliokunnan kokouksesta.

Valiokunnassa oli tarkoitus käsitellä hallituksen esitystä, jonka mukaan jokaisen toisen asteen koulutuksen järjestäjän pitää hakea uutta toimilupaa.  

Opposition mielestä aikaa ei ole tarpeeksi, jotta asia ehdittäisiin käsitellä kunnolla. Perustuslakivaliokunta on opposition mukaan halunnut esityksen pykäliin merkittäviä muutoksia. 

Esitys kuuluu toisen asteen koulutuksen 260 miljoonan euron leikkauspakettiin, jota oppositio on vastustanut.  

Valiokunnilla on tänään viimeinen päivä saada esityksensä valmiiksi. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoo, että oppositio jätti asian nyt hallituspuolueiden käsiin.  

– Niillä on halutessaan mahdollisuus saada enemmistö valiokuntaan. Hallituspuolueiden tehtävä on nyt arvioida, haluavatko ne tuoda mietinnön vielä jollain tavalla saliin, Niinistö sanoi STT:lle puhelimitse.  

Niinistön mukaan oppositio voi käsitellä asiaa vielä ensi viikolla, jos sille saadaan kunnolla aikaa. 

–Hallituspuolueet halusivat, että samana päivänä eli tänään käydään lähetekeskustelu siitä, miten asiantuntijoiden ja perustuslakivaliokunnan edellyttämiä muutoksia kirjataan mietintöön, sitten mietintö olisi tullut käsittelyyn ja sen jälkeen se olisi pitänyt vielä kahdessa eri käsittelyssä hyväksyä tänään. Tämä on kansanvallan ja kunnon lainvalmistelun kannalta ihan käsittämätöntä, Niinistö sanoo.    

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme