Mainos
Mainos

Oppositio moittii yhä budjettiratkaisua

Oppositiopuolueet kritisoivat edelleen hallituksen budjettiesitystä pakolaisasioiden ja kuntapalvelujen heikentämisestä.

SDP:n varapuheenjohtaja Ilkka Kantolan mukaan kehitysapurahoituksen leikkaaminen osoittaa piittaamattomuutta maailman köyhimpiä ihmisiä kohtaan ja lisää pakolaisongelmaa.

- Hallitus on nyt perunut viime keväänä tekemänsä päätöksen kehitysyhteistyövarojen määrästä. Peittääkseen jälkensä se turvautuu tilastokikkailuun, jossa aiemmasta poiketen kaikki pakolaiskulut lasketaan kehitysyhteistyöksi. Tällainen rahojen siirto kasvattaa pakolaisongelmaa entisestään, Kantola sanoo tiedotteessaan.

Hallitus sopi budjettineuvotteluissaan, että kehitysyhteistyön määrärahat nousevat ensi vuonna vain murto-osan aiemmin kaavaillusta eli arviolta 3-4 miljoonaa euroa.

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakka suomii puolestaan tuoretta budjettiesitystä siitä, että se ajaa kunnat leikkaamaan palveluja. Puhakka uskoo, että esityksen myötä huomattava määrä kuntatyöntekijöitä lomautetaan ja palvelukyky heikentyy.

Puhakka puhui vasemmistoliiton Varsinais-Suomen ja Satakunnan piirien yhteisessä tilaisuudessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot