Mainos
Mainos

Oppositio on tyytymätön kuntaliitoskriteereihin

Oppositiossa ollaan tyytymättömiä tänään hyväksyttyihin kuntakriteereihin. Hallituksessa päätettiin, että jos yksikin kuntaliitostarvetta täyttävä kriteeri täyttyy, pitää kuntien ryhtyä kuntaliitosselvityksiin.

Pääkriteereitä on kolme: palvelu- ja väestöpohjakriteerit, työpaikkaomavaraisuus-, työssäkäynti- ja yhdyskuntarakennekriteerit sekä kuntatalouskriteeri.

Hallitus on koko ajan vakuuttanut, ettei pakkoliitoksia tehdä. Tässä piilee keskustan Kimmo Tiilikaisen mielestä ristiriita.

- Kriteerit kuulostavat uskomattomalta pakottamiselta. Kaikki hallituksen puheet siitä, että kunnat saavat itse päättää, palautuvat noilla kriteereillä tyhjäksi.

Kriteereissä määritellään, että sosiaali- ja terveydenhuollon kannalta kunnan väestöpohjan on oltava vähintään noin 20 000 asukasta.

- Tässähän on se ongelma, että kun kuntien tehtäviä ei ole linjattu, niin on mielenkiintoista nähdä, riittääkö 20 000 väestöpohjavelvoite, jos erikoissairaanhoitoa siirretään kunnille, totaa perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot