Mainos
Mainos

Oppositio pelotteli tasaverokarhulla vaalitentissä

Oppositiopuolueiden puheenjohtajat hyökkäsivät hallituspuolueiden puheenjohtajien kimppuun energiaverotuksesta ja arvonlisäveron korotusaikeista MTV3:n suuressa vaalikeskustelussa.

- Monet pienituloiset ovat sanoneet, että ei lisää tätä linjaa. Ruoan hinta, lääkkeiden hinta, asumisen hinta ja energian hinta nousee koko ajan. Samaan aikaan kunnat ovat nostaneet verojaan, sanoi vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen oli samasta asiasta huolissaan ja tarjosi oman vaihtoehtonsa arvonlisäveron korottamisen sijaan.

- Sitä voidaan verottaa ankarammin, mikä ihmiselle on haitallista. Haittaveroja voi siis kiristää, Räsänen sanoi.

Perussuomalaisten Timo Soini oli erityisen näreissään energiaverojen korottamisesta.

- Ihmiset saavat nyt sellaisia sähkölaskuja, joissa ilmoitetaan, että olemme nostaneet sähkösi hintaa, sinun ei tarvitse tehdä mitään, Soini lohkaisi.

Kokoomuksen Jyrki Katainen puolusti oman puolueensa verolinjaa sillä, että ansiotuloverotusta keventämällä työnteosta tulisi kannattavampaa.

- Hyvinvointivaltiota puolustetaan sillä, että saadaan työpaikkoja. Pitää tulla sellainen olo, että täällä kannattaa onnistua, Katainen sanoi.

Keskustan Mari Kiviniemi puolestaan muistutti, ettei puolue halua nostaa arvonlisäveroa lääkkeissä, ruoassa tai joukkoliikenteessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme