Mainos
Mainos

Oppositio: Taloustilanne vaatii lisää tempoa

Vaikeutunut taloustilanne vaatisi oppositiopuolueiden mielestä hallitukselta rytminvaihdosta. Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi kaipaa uusia toimia kasvun edistämiseksi.

– Keinoja ovat yritysverotuksen alentaminen ja muutenkin yrittäjyyden tukeminen, innovaatiokannustimet ja myös työllistämisen kynnysten reipas purkaminen, Kiviniemi esittää.

Perussuomalaisten Timo Soini kaataisi ensimmäiseksi EU:n takausratkaisut. Jos tästä seuraisi leikkauksia ja veronkorotuksia Suomessa, puolue olisi niitä tukemassa.

– Kyllä tietenkin, koska silloin pitää vastuu kantaa siitä, mutta nyt olemme vastuussa koko ajan muitten hölmöilystä, Soini sanoo.

Hallitus marssii kuitenkin viiden viikon päästä pidettävään budjettiriiheensä kesäkuussa sovitussa tahdissa. Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mielestä tärkeintä on säilyttää luottamus tehtyjen päätösten toimeenpanoon.

– Suomen talouden peruselementit ovat suhteellisen hyvässä kunnossa. Hallitusohjelma tehtiin kesäkuussa, eikä nyt ole tarvetta isompaan talouspoliittisen linjan uudelleentarkasteluun, Urpilainen sanoo.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme