Mainos
Mainos

Oppositiopuolueet arvostelevat hallitusta liikenteen ja sosiaalipolitiikan unohtamisesta

Vasemmistoliitto vaatii hallitukselta tuntuvia investointeja rautateihin. Vasemmistoliiton puoluehallitus katsoo, että raideliikenteen budjettirahoitus on polkenut viimeiset viisi vuotta paikallaan, vaikka investointitarpeet ovat kasvaneet.

Puolue perustelee vaatimuksiaan sekä ilmastonmuutoksella, aluepolitiikalla että puukuljetuksien ja kaivoshankkeiden tarpeilla.

Kehäradan rakentamisen aloittaminen, Helsingistä itään suuntautuvan rantaradan rakentaminen sekä etelästä pohjoiseen ja itään suuntautuvien rataverkkojen perusparantaminen ja sähköistäminen tulisi käynnistää nopeasti.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen arvostelee hallitusta siitä, että kehyspäätöksestä puuttuvat tyystin luvatut panostukset vanhustenhuoltoon, terveydenhuoltoon ja lapsiperheille.

Räsänen muistuttaa hallituspuolueiden eduskuntavaalien aikaan tekemistä lupauksista terveyspalvelujen, vanhustenhuollon ja lapsiperheiden aseman parantamisesta. Nyt tehty ratkaisu osoittaa hänen mukaansa, että hallituksella ei ole mitään aikeita lunastaa lupauksiaan, sillä todellisuudessa vaarana ovat jopa leikkaukset palvelutasoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme