Mainos
Mainos

Oppositiopuolueet arvostelevat hallitusta liikenteen ja sosiaalipolitiikan unohtamisesta

Vasemmistoliitto vaatii hallitukselta tuntuvia investointeja rautateihin. Vasemmistoliiton puoluehallitus katsoo, että raideliikenteen budjettirahoitus on polkenut viimeiset viisi vuotta paikallaan, vaikka investointitarpeet ovat kasvaneet.

Puolue perustelee vaatimuksiaan sekä ilmastonmuutoksella, aluepolitiikalla että puukuljetuksien ja kaivoshankkeiden tarpeilla.

Kehäradan rakentamisen aloittaminen, Helsingistä itään suuntautuvan rantaradan rakentaminen sekä etelästä pohjoiseen ja itään suuntautuvien rataverkkojen perusparantaminen ja sähköistäminen tulisi käynnistää nopeasti.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen arvostelee hallitusta siitä, että kehyspäätöksestä puuttuvat tyystin luvatut panostukset vanhustenhuoltoon, terveydenhuoltoon ja lapsiperheille.

Räsänen muistuttaa hallituspuolueiden eduskuntavaalien aikaan tekemistä lupauksista terveyspalvelujen, vanhustenhuollon ja lapsiperheiden aseman parantamisesta. Nyt tehty ratkaisu osoittaa hänen mukaansa, että hallituksella ei ole mitään aikeita lunastaa lupauksiaan, sillä todellisuudessa vaarana ovat jopa leikkaukset palvelutasoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot