Mainos
Mainos

Optikot huolissaan villiintyneestä piilolinssien nettimyynnistä

Nopeasti lisääntynyt piilolinssien nettikauppa on tuonut alalle myös epätervettä kilpailua. Aiemmin nettikaupassakin vaadittiin optikon todistus näön tarkistuksesta, nyt monet piilolinssejä välittävät yritykset luottavat asiakkaan omaan ilmoitukseen optikolla käynnistä.

Piilolinssien nettikaupassa on kiristynyt, kun yhä useampi tilaa linssinsä netistä, josta ne saa jopa kolmanneksen kaupan hintoja halvemmalla. Juuri halpuus houkuttelee nettiasiakkaiksi niitä, jotka säästävät optikolla käymisestä ja tilaavat piilolinssejä esimerkiksi silmälasien vahvuuksilla. Optikot muistuttavat, että heillä ei sinänsä ole mitään nettikauppaa vastaan.

- Tuotteen voi ostaa mistä tahansa, kun vaan tietää, mitä ostaa, kertoo optikko Ville Koivukoski Näkömestari-optikkoliikkeestä Kokkolasta.

Tavallista on, että silmälasien vahvuus ei suoraan sovellu piilolasien vahvuudeksi ja linssien kaarevuuskin olisi tutkittava.

- Se on optikon ammattitaitoa, että otetaan käytöön linssi, joka silmälle soveltuu. Tämä on se problematiikka, mikä liittyy linssien nettiostoksiin, Koivukoski kertoo.

Nettikauppa on kiihtynyt tasaiseen tahtiin, ja osa siitä on hyvin järjestettyä. Esimerkiksi suomalaiset silmäalan erikoisliikkeet myyvät netissä piilolinssejä edullisesti asiakasnumeroa vastaan, mutta pitävät tiukkaa kontrollia optikolla käynneistä. Ongelman muodostavat nettikaupat, joille riittää asiakkaan rasti ruutuun -tyyppinen ilmoitus silmäkontrollista ja jotka vievät ison osan asiakkaista.

Optikot pyrkivät nyt muistuttamaan piilolinssien käyttäjiä väärinkäytösten terveysriskeistä, kuten sarveiskalvotulehduksista ja -haavaumista: säännöllinen optikolla käynti ei ole hukkaan heitettyä rahaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 07.12.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme