Mainos
Mainos

Orion aloitti työnseisauksen

Terveydenhuoltoalan konsernin Orionin työntekijät aloittivat aamulla työnseisauksen.

Aamulla alkanut Orionin työnseisaus pysäyttää yhtiön tuotannon. Siihen osallistuvat kaikki henkilöstöryhmät Turun, Kuopion ja Espoon yksiköistä, Espoon Fermionista sekä Orion Diagnosticasta. Työnseisauksen on määrä päättyä huomisaamuna kello 6.

Yksiköissä työskentelee yhteensä 3000 henkilöä, joista työnseisaukseen osallistuu noin 2000 ihmistä. Työnseisauksesta ilmoitti viime yönä Ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestö YTN. Mielenilmauksella vastustetaan Orionin aikeita vähentää henkilöstöään noin 300 henkilöllä. Sen avulla myös arvostellaan yhtiön päätöstä laiminlyödä lakisääteiset yhteistoimintavelvoitteensa irtisanomisten yhteydessä.

Toimihenkilöiden luottamusmies Liisa Remes kertoo, että työnantajan esityksen mukaan yt-neuvottelut lopetettaisiin tällä viikolla. Työntekijäpuolen mukaan asiat ovat kuitenkin vielä pahasti kesken.

-Meillä on hankaluuksia päästä oikeasti neuvottelemaan asioista työnantajan kanssa. Olemme odottaneet, että neuvotteluissa saataisiin jotain konkreettista aikaan, mutta se ei näytä onnistuvan. Toivotaan, että neuvotteluihin tulee nyt vähän potkua ja meidätkin otetaan huomioon neuvottelujen aikana, Remes sanoo.

Toimihenkilöiden luottamusmies Kaija Rantanen Turun yksiköstä ilmoittaa, että seisaukseen on laajalti osallistuttu ja toimihenkilöt sekä tuotanto ovat jääneet suurelta osin kotiin Turussakin.

Merkittävimmät irtisanomiset kohdistuvat yhtiön kaikkien yksiköiden toimihenkilöryhmiin lukuun ottamatta Fermionia, Animal Healthia sekä Global Sales Finlandia. Kyseessä on jo toinen toimihenkilöryhmiin kohdistuva joukkoirtisanominen Orion Pharmassa tämän kevään aikana. Maaliskuussa Orion irtisanoi myynnin ja markkinoinnin osastoltaan yli 40 ihmistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme