Mainos
Mainos

Orpo aikoo keskustella Stubbin kanssa EIP:n varapääjohtajan paikasta

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo aikoo keskustella kansanedustaja Alexander Stubbin (kok.) kanssa Euroopan investointipankin (EIP) varapääjohtajan paikasta.

Varapääjohtaja Jan Vapaavuori aikoo todennäköisesti jättää erohakemuksen kesäkuussa, kun Helsingin kaupunginvaltuuston on määrä valita hänet pormestariksi.  

– Vapaavuori ei tule varmaan pyytämään eroa ennen kuin hänet on valittu pormestariksi. Tulen Alexander Stubbin kanssa ensin keskustelemaan aiheesta. En ole päättänyt vielä mitään, Orpo sanoi puolueensa tiedotustilaisuudessa.

Vapaavuorelta jää neljän vuoden kaudestaan kaksi vuotta käyttämättä, kun hän palaa Suomeen. Kokoomus saa esittää omaa ehdokastaan Vapaavuoren paikalle. Nimityksen tekee puolueen puheenjohtaja Orpo.

Stubb toimi kokoomuksen puheenjohtajana ja valtiovarainministerinä viime kesään asti, jolloin hän hävisi Orpolle puolueen puheenjohtajavaalissa.

Vapaavuori valittaneen pormestariksi 7. kesäkuuta, kun uusi valtuusto kokoontuu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme