Mainos
Mainos

Orpo arvostelee Länsi-Pohjan sote-palvelujen jättiulkoistusta – "Nyt pitää olla maltti ja tolkku"

Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Petteri Orpo arvostelee isoa sote-palvelujen ulkoistusta Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä.

Orpon mukaan ei ole yhteiskunnan kokonaisedun mukaista, että joku yksityinen suuri toimija tekee tällaisen veronmaksajien rahoja sitovan valtauksen samaan aikaan kun ollaan tekemässä todella suurta sote-uudistusta.

–  Nyt pitää olla maltti ja tolkku siinä, että nyt näitä sopimuksia ei tehdä. Vaan katsotaan tämä lainsäädäntöprosessi loppuun ja sitten katsotaan yhteiskunnan kokonaisedun kannalta järkeviä ratkaisuja maakunnissa sen lainsäädännön pohjalta, jonka me teemme, Orpo sanoi lounastilaisuudessa toimittajille.

Orpo sanoo, että kun valinnanvapaus itsessään avaa lainsäädännöllä tehtävillä pelisäännöillä yrityksille perustason sote-palvelut, se on yrityksille oikea tie päästä mukaan, eivät jättiulkoistukset.

–  Minusta tämä ei ole se oikea tie, emmekä me ole tätä halunneet emmekä ole sitä tehneet, Orpo sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme