Mainos
Mainos

Orpo: Itärajan turvapaikanhakijoihin kiinnitettävä lisää huomiota

Suomen on kiinnitettävä lisää huomiota itärajan yli tuleviin turvapaikanhakijoihin, sillä heidän määränsä on kasvanut nopeasti, sanoo sisäministeri Petteri Orpo (kok.).

Rajavartiolaitoksen apulaispäällikön Ilkka Laitisen mukaan itärajan yli on lokakuun puolivälin jälkeen tullut 255 turvapaikanhakijaa, joista suurin osa on ylittänyt rajan Raja-Joosepissa.  

Orvon mukaan kasvu on ollut merkittävää, sillä turvapaikanhakijoiden määrä itärajalla on perinteisesti ollut vähäinen.

– Kasvu on huolestuttavaa, sillä turvapaikanhakijoiden määrä itärajalla on tänä vuonna ollut suunnilleen sama kuin kymmenen viime vuoden aikana yhteensä, Orpo sanoi toimittajille Helsingissä.  

Orvon mukaan sisäministeriössä on varauduttu suurempaankin tulijoiden määrään ja valmistauduttu järjestelykeskuksen perustamiseen pohjoiseen.

Norjaan verrattuna Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden määrä on ollut vähäinen, sillä Orpon mukaan Norjaan on tullut Venäjältä noin 6 000 turvapaikanhakijaa.

Orpon mukaan Suomi luokittelee Venäjän turvalliseksi maaksi, joten suurta osaa turvapaikanhakijoista saattaa odottaa palautus Venäjälle. Ensimmäiset päätökset palautuksista on Orvon mukaan jo tehty.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme