Mainos
Mainos

Orpo: Päivähoitomaksuja järkevämpi alentaa kuin korottaa

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo katsoo, että päivähoitomaksuja olisi järkevämpi alentaa kuin korottaa. Elinkeinoelämän keskusliitto EK ehdotti tänään päivähoitomaksujen alentamista.

Orpo sanoi Jyväskylässä kokoomuksen kesäkokouksen yhteydessä, että hänen mielestään työn kannustavuuden ja tuloloukkujen näkökulmasta päivähoitomaksujen alentaminen on perustellumpaa kuin korottaminen.

Orpo lisää, että kokoomuksen pitkän aikavälin tavoite on maksuton varhaiskasvatus.

Hallituksen oli tarkoitus korottaa keski- ja suurituloisten päivähoitomaksuja, mutta pohtii korotuksen perumista. Eduskunnan sivistysvaliokunta jätti keväällä asian pöydälle uutta tarkastelua varten.

EK rahoittaisi päivähoitomaksujen alentamisen aiheuttaman vajeen pienentämällä asumistukea ja muuttamalla tukea nykyistä enemmän työssäkäyviä suosivaksi.

EK palauttaisi toimeentulotukeen asumiskulujen omavastuun, jotta asumistuen pienentymistä ei korvattaisi toimeentulotuella.

Kokoomuksen Orpo ei lämpene tällaiselle rahoitustavalle.

– Täytyy löytää oikeudenmukaisia, järkeviä ratkaisuja, en haluaisi ainakaan tällä tavalla laittaa näitä asioita vaakakuppeihin, sanoi Orpo toimittajille Jyväskylässä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme