Mainos
Mainos

Orpo perintöveron korotuspuheista: "En innostu yhdenkään veron nostamisesta"

Valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan verojen korottamiset toimisivat hallituksen työllisyystavoitteita vastaan. Orpo kommentoi SuomiAreenassa Porissa professori Heikki Hiilamon ehdotusta perintöveron roimasta korottamisesta.

Professori Heikki Hiilamo ehdotti raportissa kesäkuussa, että perintövero olisi hyvä porrastaa niin, että se nousisi korkeimmillaan 65 prosenttiin. Hiilamon mukaan näin torjuttaisiin eriarvoistumista.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo on eri mieltä.

– Minusta yhdelläkään veronkorotuksella ei luoda tasa-arvoa. Meidän suurin tehtävämme on saada ihmiset töihin ja siihen yksi tärkeä tekijä on veroaste, ja erityisesti työn verotus on mahdollisimman alhainen. En innostu yhdenkään veron korottamisesta tässä vaiheessa, Orpo sanoi SuomiAreenassa.

 Orpon mukaan hallitus harkitsee jatkuvasti veropohjan laajentamista.

– Meidän pitää koko ajan miettiä sitä että verotustakin pitää kehittää että pystytäänkö me jollain lailla verottamaan automatisaatiota ja robotisaatiota, ympäristöhaittojen aiheuttamista ja niin edelleen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme