Mainos
Mainos

Orpo Putinin käskystä tiukentaa pakolaiskontrollia: Tervetullut viesti

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) pitää Venäjän presidentti Vladimir Putinin maan turvallisuuspalvelu FSB:lle antamaa käskyä tiukentaa pakolaisvirtojen kontrollia hyvänä asiana.

– Kyllähän hänen viestinsä oli erittäin positiivinen ja tervetullut. Toivon, että se alkaa näkymään käytännössä meidän neuvotteluissamme ja ennen kaikkea rajalla, että saataisiin tilanne normalisoitumaa ja laittomat maahantulovirrat katkaistua, Orpo kommentoi MTV:n Seitsemän uutisissa puhelimitse.

Orpo pitää Putinin viestiä todella tärkeänä Suomelle. Hänen mukaansa viesti no samansuuntainen, kuin mitä maan kanssa käydyt neuvottelut tilanteesta ovat olleet.

– He hakevat ratkaisuja ja haluavat, että löytyy yhdessä keinot, joilla pystytään laiton maahantulo  ja järjestäytynyt toiminta sen takana kitkemään.

–Toivon, että pystymme nopeasti edistymään neuvotteluissa heidän kanssaan.

Pääministeri Juha Sipilä kommentoi Putinin käskyä varovaisesti. Hän ei ryhtynyt spekuloimaan sillä, voisiko Putinin kehoitus liittyä myös Suomen tilanteeseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme