Mainos
Mainos

Orpo: Sote-uudistuksen alusta aloittaminen ei ole tästä maailmasta – "Jos vaalikiimassa unohdettaisiin näin kovat puheet"

Sote-uudistuksen aloittaminen alusta seuraavien vaalien jälkeen ei ole tästä maailmasta, valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo. Hänen mukaansa kokoomus ei voi olla hallituksessa, joka repisi tämän hallituksen pitkään tekemän sote-uudistuksen.

– Jos vaalikiimassa unohdettaisiin näin kovat puheet ja annettaisiin hallitukselle aikaa. Vaade on niin kova, että en anna sille arvoa ennen hallituksen esityksen valmistumista, Orpo sanoo STT:lle.

Orpon mukaan opposition olisi kohtuullista odottaa hallituksen esitystä uudistuksesta ennen ilmoitusta uudistuksen kaatamisesta.

Myös perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) sanoo, että oppositio on kaatamassa jotakin, mitä ei vielä ole.

– Olen ollut riittävän kauan politiikassa mukana. Opposition tehtävä on arvostella, mutta tämä on menossa ihmisten pelottelun puolelle, Rehula sanoo.

Keskisuomalainen uutisoi, että vasemmistopuolueiden lisäksi myös vihreät valmistautuu jo purkamaan sote-uudistuksen. Jos puolue pääsee seuraavaan hallitukseen ja sote-uudistus toteutuu nykysuunnitelman mukaisesti, vihreät saattaa olla puheenjohtaja Ville Niinistön mukaan valmis kumoamaan soten.

Aiemmin vasemmistoliitto ja SDP ovat antaneet samanlaisia lausuntoja. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi lauantaina, että hallitusvastuussa puolue olisi valmis avaamaan sote-mallin uudestaan. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi Lännen Median haastattelussa, että puolue aikoo muuttaa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen sote-päätöstä, jos SDP pääsee valtaan kevään 2019 eduskuntavaalien jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme