Mainos
Mainos

Orpo: Tiedustelupalvelujen aktiivisuus kylmän sodan tasolla

Ulkomaisten tiedustelupalvelujen toiminta Suomessa vastaa kylmän sodan ajan tiedustelun tasoa, kuvailee sisäministeri Petteri Orpo (kok.).  

Orpon mukaan Suomeen kohdistuu taas erittäin paljon kiinnostusta. Hän kertoo, että arvio on peräisin suojelupoliisilta.

Orpo puhui tänään Finlandia-talolla seminaarissa, joka pohjustaa historian ensimmäisen sisäisen turvallisuuden selonteon julkistusta myöhemmin tällä viikolla. Tilaisuus myös käynnistää sisäisen turvallisuuden strategian valmistelun.

Uusia uhkia - ei lisävaroja

Orvon mukaan turvallisuustilanne on voimakkaassa murroksessa samaan aikaan, kun resurssien lisääminen on käytännössä mahdotonta taloustilanteen vuoksi. Sisäinen ja ulkoinen turvallisuus sekoittuvat hänen mukaansa yhä enemmän.  

Orpo listaa tuoreiksi uhiksi muun muassa kybertoiminnan, hallitsemattoman maahanmuuton, tilanteen kehittymisen Venäjällä sekä järjestäytyneen rikollisuuden ja kansainvälisen terrorismin.  

Keskusrikospoliisi kertoi viime viikolla, että se on torjunut kymmeniä vaarallisiksi luokiteltuja väkivallantekoja. KRP:n mukaan poliisi on torjunut alkuvuonna parisenkymmentä potentiaalista koulusurmaa ja kymmenkunta joukkosurmaa Suomessa.  

Orpo muistuttaa, että suurin uhka Suomessa on yhä perinteinen.

– Suurin uhka Suomessa on tällaiset yksinäiset sudet, mikä näkyi tässä KRP:n selostuksessa.  

Hän myös muistuttaa, että tilanne Suomessa on verraten hyvä. 
-Olemme yhä yksi maailman turvallisimmista maista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme