Mainos
Mainos

Orpo Brysselissä: Ratkaisut alkavat olla koko ajan kovempia

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) toteaa että pakolaistilanteessa joudutaan tekemään koko ajan kovempia ratkaisuja, mutta jos niitä ei uskalleta tehdä, tulevaisuudessa on edessä vielä kovempia.

Euroopan unionin ja Turkin välisessä yhteistyösopimuksessa on Orpon mukaan vielä paljon ratkaistavia kysymyksiä.

-Vaikeimpia ovat ihan käytännön kysymykset, esimerkiksi se, miten tämä palautusjärjestelmä saadaan toimimaan. Toisaalta iso kysymys on se, että miten saadaan toimimaan syyrialaisten ja muiden pakolaisten ottaminen Turkista Eurooppaan ja heidän sijoittamisensa. Nämä on sellaisia isoja kysymyksiä, jotka minua mietityttää vielä, Orpo toteaa MTV uutisille.

- Nyt ne ratkaisut, kun tämä on mennyt näin pitkälle, ne on koko ajan kovempia. Ja kun tehdään kovempia ratkaisuja, silloin on enemmän kritiikkiä, muttei tämä helpommaksi tule. Jos ei näitä nyt uskalleta tehdä, niin tulevaisuudessa ne on vielä kovempia.

Orvon mukaan sen pohjalta on kuitenkin ehdottomasti jatkettava. Yhteistyön keskiössä on ajatus Kreikkaan saapuvien turvapaikanhakijoiden palauttamisesta Turkkiin. Suunnitelma on saanut voimakasta kritiikkiä YK:lta ja ihmisoikeusjärjestöiltä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme