Mainos
Mainos

Orpo: Työllisyyden parantaminen ei ole jojoilua

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Petteri Orpo ei niele Keskustan varapuheenjohtajan Annika Saarikon eilistä väitettä, että esitykset kotitalousvähennyksen tason parantamiseksi olisivat jojoilua tai vaalibluffia.

– Kokoomuksessa emme hirveästi harrasta tällaisia pelejä – varsinkaan, kun puhutaan työpaikkojen lisäämisestä ja talouskasvun tukemisesta Suomessa, Orpo toteaa.

Orpo muistuttaa, että kotitalousvähennys on tärkeä väline työpaikkojen lisäämisessä yksityisellä palvelusektorilla.

Orpon mukaan hallituksen viime kevään kehysriihessä sovittu kasvupaketti on hyvä alku, mutta tarvitsee jatkoa. Hallituksen tulisi ottaa kotitalousvähennyksen ehtojen parantaminen tarkkaan harkintaan tulevissa budjettineuvotteluissaan, sanoo Orpo.

– Kotitalousvähennyksestä on paljon positiivisia kokemuksia, se aidosti parantaa palveluiden kysyntää ja samalla kotimaista työllisyyttä, Orpo muistuttaa.

Orpon mukaan talouskriisin koettelemassa Suomessa hallituksella ja eduskunnalla on oltava rohkeutta käyttää täsmätoimia, joilla talouden pyörät pidetään pyörimässä. Samaa valmiutta hän odottaa myös oppositiolta.

Orpo esitti torstaina, että kotitalousvähennys pitäisi korottaa ennalleen. Keskustan kansanedustaja Saarikko piti esitystä jojoiluna, sillä pääministeri Jyrki Kataisen hallitus on leikannut kotitalousvähennyksen enimmäismäärää ja karsinut vähennysosuutta 60 prosentista 45 prosenttiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot