Mainos
Mainos

Orpo Ylelle: Perussuomalaisten EU-kansanäänestyspuheet vastuuttomia

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo moittii Ylen haastattelussa hallituskumppani perussuomalaisista kantautuvia EU-eropuheita vastuuttomiksi.

Orpon mukaan toisesta hallituspuolueesta tuleva puhe heikentää Suomen näkymiä ja uhkaa talouskasvua.  

Hän muistuttaa muun muassa, että hallitusohjelmassa Suomen todetaan olevan EU:n aktiivinen jäsen ja että hallituskautta on vielä kolme vuotta jäljellä.  

Orpo ei kuitenkaan suostu vastaamaan Ylen haastattelussa, tulisiko Timo Soinin pitää puolueensa tiukemmassa kurissa.  

Esimerkiksi perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on toisena vireillepanijana kansalaisaloitteessa, jossa halutaan järjestää Suomessa kansanäänestys EU-jäsenyydestä.  

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho puolestaan totesi Helsingin Sanomille, että ei sulje pois mahdollisuutta, että Suomessa järjestettäisiin Britannian tapainen kansanäänestys.

Terho toteaa, että jos äänestystä lähdettäisiin ajamaan, jonkun ison puolueen pitäisi tehdä siitä vaaliteema ja hakea hankkeelle sitä kautta kannatusta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme