Mainos
Mainos

Orpokin optimistinen – myös puheet vaikuttavat kuluttajien luottamukseen: "Pyrin luomaan toivoa"

Myös valtiovarainministeri Petteri Orpon puheet vaikuttavat olennaisesti siihen, että kuluttajien luottamus on ollut viime kuukausina poikkeuksellisen korkealla.

Tilastokeskus tekee joka kuukausi puhelinkyselyitä, joilla mitataan kuluttajien odotuksia sekä omasta että yleisestä talouskehityksestä. Tämän vuoden touko-kesäkuussa luottamuslukemat olivat mittaushistorian 1995–2017 korkeimmat.

Orpo sanoi SuomiAreenassa Porissa tiedostavansa sen, että esimerkiksi hänen televisioesiintymisillään on oma vaikutuksensa kuluttajien luottamukseen.

– Varmasti jokaisella keskeisellä toimijalla talouspolitikassa on merkityksensä. Itse pyrin luomaan vakaata näkymää yrityksille ja kotitalouksille – luoda toivoa ja kertoa, että asiat pystytään ratkaisemaan.

Orpon mukaan asioita ei voi kuitenkaan siloitella positiivisemmaksi kuin ne ovat vain siksi, että kuluttajien luottamus säilyisi.

– Valtiovarainministeriö ei valitettavasti voi tehdä niin. Täytyy luoda uskoa ja  muistuttaa samalla, että pitää elää suu säkkiä myöten. Tuo vanha viisaus ei ole hävinnyt mihinkään, ja suomalaiset ymmärtävät sen. 

Orpo juonsi SuomiAreenan "Totta vai tarua taloudesta" -tilaisuuden


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme