Mainos
Mainos

Orpon mukaan tilanne hallitsematon Pohjois-Suomessa

Suomi perustaa ensivaiheen vastaanottoyksikön Pohjois-Suomeen ja aloittaa Ruotsin läheisellä raja-alueella tehostetun toiminnan, jonka tarkoitus on tavoittaa luvatta maahantulleet henkilöt.

Sisäministeri Petteri Orpo myönsi tänään Brysselissä, että tilanne Pohjois-Suomessa on hallitsematon ja siksi on ryhdyttävä jämeriin toimenpiteisiin.

Orpo painotti sitä, että Suomi ei ole läpikulkumaa vaan kohdemaa. Sen jälkeen kun luvatta maassa olevat henkilöt on tavoitettu, heidät viedään vastaanottokeskukseen, jossa heidät rekisteröidään ja turvapaikkahakemus otetaan vastaan tai tarvittaessa käännytetään pois pikakäsittelyllä.

Kyseessä on poliisijohtoinen operaatio, jossa mukana ovat myös tulli ja maahanmuuttoviranomaiset.

Suomi ei sulje rajoja vaan uskoo, että tilanne saadaan hallintaan näillä toimenpitellä.

Viime viikolla Suomeen rekisteröityi yhteensä 1 683 turvapaikanhakijaa, joista noin 1 500 tuli pohjoisen reittiä. Edellisellä viikolla rekisteröityjä oli 1153 – kyseessä on selkeä nousu edeltäviin viikkoihin. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme