Mainos
Mainos

Ortodoksikirkkoherran potkut syyteharkintaan

Helsingin ortodoksisen seurakunnan entisen kirkkoherran Veikko Purmosen työsuhteen päättämiseen johtaneet tapahtumat saattavat johtaa käräjille. Helsingin rikospoliisi on jättänyt Purmosen potkuihin liittyvän esitutkinnan syyteharkintaan, kertoo tänään ilmestyvä Kotimaa-lehti.

Tapausta tutkineen rikoskomisario Katja Öörnin mukaan tutkinnassa on kuultu 12 henkilöä rikoksesta epäiltynä ja useita muita todistajina.

Yksi rikoksesta epäillyistä on Helsingin metropoliitta Ambrosius. Ambrosiuksen mukaan häntä epäillään samoista rikoksista kuin eräitä luottamushenkilöitä. Hän ei ota kantaa oikeusprosessin juridiseen puoleen.

Tapaus liittyy pitkiin kiistoihin Purmosen toiminnasta seurakuntansa johdossa. Lopulta vuonna 2008 Purmonen allekirjoitti sopimuksen vapaaehtoisesta eläkkeelle jäämisestä. Hän teki kuitenkin työsuojelupiiriin selvityspyynnön. Purmonen väitti mm., että hän joutui tekemään sopimuksen painostuksen alaisena. Työsuojelupiirin tarkastuskertomuksessa Purmonen kertoo, että häntä on syytetty virkarikoksesta, uhkailtu, kiristetty ja nimitelty.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme