Mainos
Mainos

Ortodoksipiispat: Pelisäännöt poliittiselle toiminnalle

Ortodoksisen kirkon kirkolliskokous pohtii parhaillaan Valamon luostarissa, minkälaista tarvetta kirkolla on säädellä pappien osallistumista politiikkaan ja liike-elämään.

Kirkolliskokoukselle tehdyn aloitteen mukaan sidonnaisuudet on selvitettävä ja laadittava kaikkia kirkon työntekijöitä sitovat pelisäännöt. Taustalla on europarlamentaarikoksi alkukesällä valitun Helsingin seurakunnan papin Mitro Revon poliittisesta toiminnasta noussut kohu. Piispainkokous määräsi Revon keväällä toimitsijakieltoon poliittisen toiminnan vuoksi.

- Oli ehkä turhan repivää ja raastavaa se keskustelu tuossa keväällä ja nyt olisi ehkä aihetta saada tämä asia loppuun käsitellyksi, sanoo Suomen ortodoksisen kirkon Helsingin metropoliitta Ambrosius.

- Yksityiskohtaisia sääntöjä ei voida tehdä, mutta toivon, että tulee enemmän sisäistä keskustelua oman papin kanssa silloin, kun on papeista kysymys ja piispojen kollegiossa silloin, kun kysymys on piispoista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot