Mainos
Mainos

Osa-aikaeläkeläiset ovat tyytyväisiä

Lähes kaikki osa-aikaeläkkeelle jääneet ovat tyytyväisiä ratkaisuunsa. Eläketurvakeskuksen tietojen mukaan yhdeksän kymmenestä osa-aikaeläkeläisestä pitää järjestelmää hyvänä.

Myös työmarkkinajärjestöiltä on saatu verraten myönteistä palautetta. Työnantajien suhtautuminen osa-aikaeläkeratkaisuihin vaihtelee tilanteen ja työtehtävien mukaan.

Suomessa on noin 30 000 osa-aikaeläkeläistä. Yleensä he tekevät puolikasta työaikaa.

Osa-aikaeläkkeen hyvänä puolena pidetään sitä, että se auttaa jaksamaan pidempään töissä ja voi näin olla vaihtoehtona kokoaikaiselle eläköitymiselle.

Toisaalta osa-aikaeläke saattaa aikaistaakin kokoaikaeläkkeelle siirtymistä, sanoo Eläketurvakeskuksen tutkija Mervi Takala.

-Vapaa-aika todetaan niin älyttömän kivaksi, että halutaan siirtyä kokonaan pois työelämästä.

Osa-aikaeläke houkuttelee erityisesti asiantuntijatehtävissä työskenteleviä, kertoo Takala. Esimerkiksi opettajat, insinöörit tai toimihenkilöt ovat monesti jo taloudellisesti varsin hyvässä asemassa, joten tulojen väheneminen ei aiheuta ylipääsemättömiä ongelmia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme