Mainos
Mainos

Osa ammattiosastoista suivaantui AKT:n menettelystä Rädyn asiassa

Parikymmentä Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n ammattiosastoa syyttää liiton päättäviä elimiä omien sääntöjensä rikkomisesta. Torstaina julkistetun julkilausuman mukaan ne eivät käsitelleet puheenjohtaja Timo Rädystä aluehallintovirastolle jätettyä tutkintapyyntöä. Siinä Rätyä syytetään muun muassa epäasiallisesta käyttäytymisestä.

Julkilausuman on allekirjoittanut parinkymmenen ammattiosaston lisäksi kaksi AKT:n valtuuston jäsentä.

AKT:n valtuusto rikkoi julkilausuman mukaan sääntöjään silloin, kun sen puheenjohtaja kieltäytyi ottamasta asiaa esille joulukuisessa syyskokouksessa. Liiton hallitus puolestaan säännöistä välittämättä päätti olla kutsumatta ylimääräistä valtuustoa koolle, jossa asiaa olisi voitu käsitellä.

- Edellä mainitut tapahtumat eivät voi olla se toimintamalli, kuinka liittomme asioita hoidetaan ja käsitellään. Ammattiliiton tulee pitää aina omat asiansa sillä mallilla, että ne kestävät julkisen käsittelyn, eikä se saa rikkoa omia itse laatimiaan ja hyväksymiään sääntöjä, julkilausumassa sanotaan.

Liiton viestintäpäällikkö Hilkka Ahde (sd.) on tehnyt työsuojeluviranomaisille kantelun esimiehensä epäasiallisesta käytöksestä. Se on johtanut poliisitutkintaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme