Mainos
Mainos

Osa elementtirakenteista hengenvaarallisia

Betonielementtien huono kunto ja putoamisriski aiheuttavat taloyhtiöille jopa satojen miljoonien eurojen lisälaskun vuosittain.

60- ja 70- luvuilla rakennettujen talojen elementtirakenteet ovat monin paikoin heikkolaatuisesta betonista valmistettuja, huonosti kiinnitettyjä ja 30 vuoden aikana pahasti rapautuneita.

-Silloin kun elementtijärjestelmät kehitettiin, niin ehkä ei oivallettu säilyvyyttä niin keskeiseksi kriteeriksi ja se on tullut ehkä vähän yllätyksenä, kertoo Ralf Lindberg Tampereen Teknillisestä Yliopistosta.

70-luvulla valmistettuja betonielementtejä ei tehty kestämään vuosikymmenten rasituksia. Asiantuntijan mukaan elementeissä käytetty betoni on heikkolaatuista, sitä on käytetty säästeliäästi ja raudoitus on usein liian pinnassa. Myös raudoituksen ruosteenesto on puutteellista. Elementtien kiinnitys on niin ikään ollut osin holtitonta.

60- ja 70 -luvuilla valmistettujen elementtirakenteiden korjaaminen maksaa vuosittain satoja miljoonia euroja. Korjausrakentaminen on jo samaa suuruusluokkaa uudistuotannon kanssa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 28.06.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot