Mainos
Mainos

Osa jouluajan junamatkoista jo loppuunmyyty

VR varautuu jouluajan vilkkaaseen menoliikenteeseen lisäämällä pitkänmatkan junia. Lisävuoroille onkin kysyntää, sillä osa kaukojunien makuu- ja autopaikoista on jo myyty loppuun.

VR arvioi, että joulunajan menoliikenne on vilkkaimmillaan rautateillä ensi keskiviikon ja perjantain eli aatonaaton välillä. Keskiviikkona ja perjantaina lähes kaikissa pohjoiseen menevissä yöjunissa on vielä makuupaikkoja jäljellä. Myös joitakin autopaikkoja on tuolloin vapaina. Sen sijaan torstaina Kolariin ja Rovaniemelle kulkevien yöjunien makuu- ja autopaikat on jo myyty loppuun. Yöjunissa ja joulunajan päiväjunissa on istumapaikkoja jäljellä.

Liikenteessä on päivittäin 18. joulukuuta alkaen useita lisäjunia Helsingistä Rovaniemen ja Kolarin suuntaan ja takaisin. Ylimääräisten vuorojen lisäksi normaaliliikenteen junissa on lisävaunuja. Junaliikenteessä on jouluviikolla kaikkiaan yli 6000 ylimääräistä makuupaikkaa.

VR:ltä neuvotaan, että peruutuspaikkoja kannattaa kysellä, koska kaikki lunastamatta jääneet liput tulevat myyntiin uudestaan. Puhelimitse tilatut istumapaikat joulun alla lähteviin juniin tulee lunastaa viikkoa ennen ja makuupaikat kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää.

Junissa on korotetut makuupaikkojen ja autopakettien hinnat 23.-30. joulukuuta ja 1.-8. tammikuuta. Tämän lisäksi sesonkihinnat ovat voimassa junissa, jotka kulkevat etelästä pohjoiseen 21.-22. joulukuuta ja pohjoisesta etelään 26.-27. joulukuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot