Mainos
Mainos

Osa kosmetiikkatuotteiden haitallisista aineista nyt sallittuja

Uusi EU-asetus sallii osan haitallisista aineista kosmetiikkatuotteissa, kertoo Aamulehti.

Aamulehden mukaan esimerkiksi huolta aiheuttanut triklosaani on arvioitu turvalliseksi suurimmassa osassa kosmetiikkatuotteita. Jäsenmaa ei voi itse kieltää ainesosaa, jonka EU on sallinut.

Triklosaanin arvioidaan lisäävän antibiooteille vastustuskykyisten bakteereiden eli superbakteereiden määrää. Triklosaania käytetään antibakteeristen ominaisuuksiensa ansiosta säilöntäaineena kosmetiikassa, esimerkiksi hammastahnoissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava tutkija Hannu Kiviranta ei halua nostaa triklosaania erityistapaukseksi.

– Mikrobit ovat taitavia kehittämään kantoja, jotka kestävät myrkkyjä. Tämä on yleinen ongelma antibiooteista lähtien.

Kivirannan mukaan triklosaanin nykyiset käyttömäärät kosmetiikassa on todettu ihmisille haitattomiksi. Triklosaanin käytön lopettaminen saattaisi aiheuttaa uusia ongelmia.

– Ihmiset sietävät triklosaania hyvin, sillä sitä käytetään laajalti. Jos triklosaanista luovutaan, joudutaan siirtymään sellaisen torjunta-aineen pariin, joka aiheuttaa enemmän allergioita ja herkistymistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot