Mainos
Mainos

Osa Metsälän syömälakkoilijoista luovutti

Helsingin vastaanottokeskuksessa syömälakon aloittaneista turvapaikanhaijoista kaksi on lopettanut lakkoilun.Yksitoista turvapaikanhakijaa ryhtyi syömälakkoon toissayönä Metsälän vastaanottokeskuksen säilöönottoyksikössä.

- Yhdeksän jätti tulematta syömään tänään, ja eilen yksitoista ilmoitti aloittaneensa nälkälakon, kertoo yksikön johtaja Pekka Nuutinen.

Lakkoilijoiden joukossa on eri kansalaisuuksia, mutta yhteinen tekijä Nuutisen mukaan on se, että kaikki puhuvat arabian kieltä.

Nuutisen käsityksen mukaan lakkoilijat vastustavat säilöönottoa. Yksikössä saamastaan kohtelusta he eivät ole valittaneet, Nuutinen sanoo.

- Tässä on nyt yhdeksän eri henkilöä. Käsitykseni mukaan kyseessä on tällainen kollektiivinen liikehdintä, ei mitään sen ihmeellisempää. He ovat sanoneet, että he ihmettelevät, miksi he ovat suljetussa osastossa, kun eivät ole rikollisia, mutta säilöönottoyksikössä ollaan ulkomaalaislain nojalla ei rikosperusteisesti, Nuutinen tiivistää.

Nuutisen mukaan yksikössä seurataan tilannetta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme