Mainos
Mainos

Osa nykyisistä kohteista putoaa kulttuuriympäristöjen listalta

Kohde voi pudota kulttuuriympäristöjen joukosta, jos se on esimerkiksi muuttunut merkittävästi.

Museovirasto uudistaa valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen listaa. Osa nykyisistä kohteista putoaa pois. Joukkoon esitetään kuuluvaksi muun muassa Munkkiniemen kartano Helsingissä, Killinkosken teollisuusympäristö Virroilla ja Mustajärven kulttuurimaisema Ruovedellä.

Uusina kohteina listalle on ehdotettu esimerkiksi Kalevan asuinaluetta Tampereella, Vatialan siunauskappelia Kangasalla ja Malmin hautausmaata Helsingissä.

Tämänhetkinen kulttuuriympäristöjen lista on hyväksytty vuonna 1993. Siinä kulttuuriympäristöjä on lähes 1800. Uudella, vuonna 2008 hyväksyttävällä listalla kohteita on vähemmän.

Kohde voi pudota kulttuuriympäristöjen joukosta, jos se on esimerkiksi muuttunut merkittävästi. Kirkkoja pudotetaan nyt listalta, koska mukaan halutaan vain arkkitehtuurihistorian kannalta tärkeimmät kohteet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme