Mainos
Mainos

Osa sikatilallisista ryhtyy kasvattamaan minkkejä

Osa sikatilallisista suunnittelee siirtyvänsä turkistarhaajiksi. Alaa on vaihtamassa muutama kymmenen sikafarmaria, kerrotaan Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitosta. Tyhjilleen jäävissä sikaloissa aiotaan kasvattaa minkkejä.

Syynä alanvaihtoon on sikatalouden huono kannattavuus. Tuottajien mukaan sianlihasta saatava hinta ei kata tuotantokustannuksia. Sikatilojen määrä on vähentynyt viime vuosina tuntuvasti, ja lihantuotantokin on vähentynyt.

Turkiseläinten kasvattajat ovat kiertäneet markkinoimassa alaa sikatilallisille. Myös kanankasvattajia on kosiskeltu rahakkaammalle alalle

Kiinnostusta on ollut suurinta Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa, kertoo toiminnanjohtaja Kristian Bengts Pohjanmaan turkistuottajayhdistyksestä.

Uusille tulijoille järjestetään vuodenvaihteessa minkinhoitokurssi Etelä-Suomessa. Lisäksi uusi tuottaja saa tukihenkilökseen kokeneen turkiseläinkasvattajan.

Turkisnahoista on maksettu viime vuosina huippuhintoja. Nahkojen uskotaan käyvän kaupaksi hyvin myös joulukuussa alkavalla myyntikaudella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme