Mainos
Mainos

Osa tasoristeyksien turvalaitteista yhä epäkunnossa

Suomessa riehuneet myrskyt aiheuttivat suuria vahinkoja junaradoille ja sähköradan rakenteille. Korjaustöitä on tehty yötä päivää.

Liikenneviraston mukaan radat on saatu raivattua ja sähkölaitteet korjattua, ja koko rataverkko on liikennöitävässä kunnossa.

Liikenteen ohjauksen laitteita on saatu toimimaan siirrettävillä varavoimalaitteilla sellaisissa paikoissa, joissa ei ole sähköä. Myrskyn aiheuttamia turvalaitevikoja liikenteenohjauslaitteissa on enää vain Luumäen ja Vainikkalan välillä. Ne aiheuttavat noin 15 minuutin myöhästymisiä junille.

VR:n operaatiokeskuksen kuljetuspäällikkö Timo Metson mukaan pahimmillaan Karjalan radalla, Kouvolan itäpuolella, yksittäinen myöhästyminen on ollut 40 minuuttia.

– Mutta esimerkiksi rantarata pyörinyt lähes aikataulussa, samoin päärata Helsingistä Tampereen suuntaan, Metso sanoo MTV3 Uutisille.

Koko rataverkolla on vielä 15–20 tasoristeystä, joiden turvalaitteet eivät toimi. Nämä tasoristeykset ovat sellaisilla aluilla, joilla on vielä sähkökatkoja. Junat ajavat risteysten ohi korkeintaan 30 kilometrin tuntivauhtia.

Turun ja Toijalan välillä on vielä 9 toimimatonta tasoristeystä, jotka aiheuttavat junille noin 15 minuutin myöhästymisiä.

Myrskyvauriot aiheutuivat pääsääntöisesti radalle kaatuneista puista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme