Mainos

"Osa työntekijöistä käyttää sairauslomaetuja häikäilemättömästi hyväkseen"

Pienyrittäjät kiittelee kokoomuksen esitystä yhden päivän sairauslomakarenssipäivästä. Puheenjohtaja Harri Jyrkiäinen sanoo, että esityksen avulla saataisiin leikattua kuluja ja sen avulla vähenisivät maanantai- ja perjantaipoissaolot.

– Sen tiedon perusteella, jonka olen saanut yrityksiltä, niin uskaltaisin jopa väittää, että tällaiset maanantaipoissaolot ovat jopa lisääntyneet viime aikoina, totesi Jyrkiäinen MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Jyrkiäinen korostaa, että Suomen yrityksissä työskentelee paljon tunnollisia työntekijöitä, jotka tekevät erinomaista työtä. Mutta työpaikoista löytyy myös heitä, jotka karttavat vastuuta, sanoo Jyrkiäinen.

– Jokaisessa yrityksessä on ihmisiä, jotka käyttävät etuuksia häikäilemättömästi hyväkseen. Tähän on puututtava.

"Yrittäjä on Suomessa lainsuojaton"

Pienyrittäjät katsoo, että työntekijöitä pitäisi pystyä sekä palkkamaan että erottamaan helpommin. Jyrkiäisen mukaan yrittäjät kokevat työntekijän palkkaamisen tämän päivän Suomessa äärimmäisen hankalaksi - lainsäädännöllisesti jopa mahdottomaksi.

– Olisi tärkeää, että yrittäjät voisivat palkata lyhyisiin työsuhteisiin joustavasti itselleen työvoimaa. Ja kun suhdanteet eivät kanna, niin työntekijä pitäisi voida myös erottaa joustavasti niin, että hän saisi saman tien sosiaalietuudet ilman karenssiaikoja.

Erityisesti pienissä yrityksissä työntekijään sairastuminen aiheuttaa paljon tekemätöntä työtä. Jyrkiäinen sanoo, että tällaisissa tapauksissa yrittäjät joutuvat tekemään pitkää päivää jopa oman uupumisensa uhalla

– Jos yrittäjä sairastuu Suomessa, niin vasta kolmen päivän karenssin jälkeen yrittäjä saa tiettyjä mahdollisuuksia tähän sairauspäivärahaan. Mutta miten yrittäjä voi pistää oman liikkeensä kiinni ja jäädä sairauslomalle? Se on täysin mahdotonta. Yrittäjä on tällä hetkellä Suomessa täysin lainsuojaton, jyrähtää Pienyrittäjien puheenjohtaja.

Jyrkiäisen mukaan myös Suomen työttömyys helpottuisi, mikäli järjestelmästä tehtäisiin joustavampi.

– Yksityisiä ammatinharjoittajia on Suomessa noin 160 000-180 000. Jos edes puolet heistä pystyisi palkkaamaan itselleen muutaman sijaisen, ei Suomessa olisi edes työttömyyttä.

Katso Suomen Pienyrittäjien puheenjohtajan Harri Jyrkiäisen haastattelu: (Huomenta Suomi 2.10.2012)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot