Mainos
Mainos

Osalle leikkauspotilaista oikeus valita sairaalansa

Leikkauspaikan valinnasta on saatu hyviä kokemuksia esimerkiksi Norjassa.

Leikkauspotilaat voivat valita vapaasti sairaalansa lokakuun alusta lähtien Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Vaasan seudun ja Päijät-Hämeen alueella. Noin 2500 potilaan arvioidaan valitsevan leikkauspaikakseen muun kuin oman sairaanhoitopiirin sairaalan.

Sairaanhoitopiirien sopimus koskee kiireetöntä leikkaushoitoa. Kolmen sairaanhoitopiirin ja yhden kuntayhtymän alueella on yhteensä miljoona asukasta, joiden sairaanhoidosta huolehtii kahdeksan sairaalaa.

Mallia on kokeiltu jo neljän vuoden ajan Vaasassa ja Etelä-Pohjanmaalla, missä noin viisi prosenttia kiireetöntä leikkaushoitoa tarvitsevista on hakeutunut toisen sairaanhoitopiirin sairaalaan. Suurin osa näistä potilaista on ollut piirien raja-alueiden asukkaita.

Potilaan vapaus valita hoitopaikkansa on erilaisin ehdoin mahdollista lähinnä Pohjoismaissa. Norjassa potilasjonot ovat mallin myötä lyhentyneet neljänneksellä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot