Mainos
Mainos

Osinkotuloa myös ansiotuloveron piiriin

Hallitus on päättänyt korjata osinkoverouudistustaan niin, että osinkoja ei kaikissa tapauksissa voi nostaa edullisemmin verotettuna pääomatulona.

Kiistelty tulonmuunto-ongelma ratkaistiin niin, että pienen nettovarallisuuden yrityksistä, joita ovat muun muassa lääkäreiden ja asianajajien yhtiöt, tuloja verotetaan myös ansiotulona.

Listaamattomien yhtiöiden osakkeiden matemaattiselle arvolle lasketaan kahdeksan prosentin tuotto, jota vastaavasta osingosta 25 prosenttia on veronalaista pääomatuloa. Jos osinko kahdeksan prosentin puitteissa ylittää 150 000 euroa, ylimenevä osuus on 85-prosenttisesti pääomatuloa.

Jos taas osinkoa maksetaan enemmän kuin tuo kahdeksaa prosenttia vastaava määrä, se verotetaan 75-prosenttisesti ansiotulona.

Nykyisessäkin osinkoverotuksessa osaa osingoista verotetaan pääomatulona ja osaa ansiotulona, mutta hallituksen kevään päätöksessä ansiotulo-osingot oltiin hävittämässä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme