Mainos
Mainos

Osittainen auringonpimennys aamupäivällä

Tänään noin kello 11.30 alkava osittainen auringonpimennys näkyy parhaiten Suomen lounaisosassa. Ilmatieteen laitoksen mukaan muualla maassa pilvet voivat estää luonnonilmiön tarkkailemisen.

Näin auringonpimennys näkyy Maarianhaminassa (Kuva: Ursa)

Parhaiten osittainen auringonpimennys näkyy Ahvenanmaalla, Saaristomerellä ja Lounais-Suomessa. Myös pääkaupunkiseudulla auringon pimentymistä päästäneen ihailemaan. Itä-Suomessa saadaan aamupäivällä sadekuuroja, joten ilmiön näkeminen on epävarmaa. Pohjois-Suomesskin on pilvistä.

Pimennyksen laajuus vaihtelee eri puolilla maata: Ahvenanmaalla auringosta peittyy noin kolmannes, Utsjoella vain reilu kymmenesosa. Myös pimennyksen alkamis- ja päättymisaika vaihtelee paikkakunnittain.

Tähtitieteellisestä yhdistyksestä Ursasta muistutetaan, ettei pimennystä pidä katsella paljain silmin.

Täydellinen auringonpimennys nähtiin Suomessa viimeksi vuonna 1990 ja seuraavan kerran niin käy vuonna 2126. Seuraava osittainen auringonpimennys nähdään Suomessa 29.3.2006.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme