Mainos
Mainos

Osta Venäjän tsaarin sohvakalusto - koeistu videolla

Venäjän viimeiselle keisariperheelle kuulunut kalusto on löydetty nyt lähes kokonaisuudessaan Suomesta. Sinäkin voit ostaa sen nyt olohuoneeseesi - lähtöhinta huutokaupassa on 300 000 euroa.

Hopeoidun ja kullatun, runsailla puuleikkauksilla tehty kalusto on valmistunut vuonna 1894 Pietarin Talvipalatsin keisarillisiin yksityistiloihin, keisarinna Aleksandra Fjodorovnan Hopeiseen salonkiin.

Kaluston on suunnitellut arkkitehti N.V. Nabokov, joka sai toteuttaa myös kaikki muut keisariparin yksityisten tilojen sisustukset. Kaluston valmistuksesta vastasi mestari N.F. Svirskyn puusepänverstas Pietarissa.

Kalusto käsitti aikanaan arviolta ehkä 32-36 osaa. Suomesta niistä on löytynyt nyt 31. Se, miten kalusto päätyi Suomeen, on arvoitus, mutta muuten kokonaisuuden alkuperä tunnetaan hyvin: kalusto on tullut suomalaisiin käsiin 1920- tai 1930-luvulla ja sen jälkeen se on ollut samalla omistajalla vuoteen 1975.

Kalusto huutokaupataan joulukuussa ja sen lähtöhinta on 300 000 euroa.

TAIDEHISTORIOITSIJA: KALUSTO ON SENSAATIO

TÄLTÄ AINUTLAATUINEN KALUSTO NÄYTTÄÄ

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme